Het komt nou eenmaal niet aanwaaien

meedenker, businessbouwer dus ondernemerscoach


Of je als ondernemer geboren wordt, geen idee. Ik weet wel dat je het kunt worden. Er komt wel veel op je af als ondernemer. En veel ondernemers denken dat ze alles maar alleen moeten doen. Onzin, vind ik. Waarom zou je geen hulp vragen als je het even niet weet, als je vastloopt of stilstaat?
Ik ben Inge Schrier, meedenker, bemoeial, businessbouwer of het meer gangbare woord: ondernemerscoach of businesscoach.

Ik begeleid vrouwelijke ondernemers die echt waanzinnig goed zijn in hun vak maar nou ja zeg maar even wat minder goed zijn in het ondernemen en het daardoor niet meer leuk vinden. Door ze in te laten zien welke mogelijkheden er zijn, ze vervolgens keuzes te laten maken en ze actiestand te zetten wordt ondernemen weer leuk en groeit hun bedrijf. 
 

Ondernemen & plezier

Communicatie en bedrijfskunde in die richtingen ligt mijn achtergrond. Droomde jarenlang van een eigen bedrijf maar deed daar ook jarenlang niets mee. Ik begon jaren terug als bedrijfsleider in een herenkledingzaak, kwam na een impulsieve sollicitatieactie terecht bij de Rabobank terecht en heb daar jarenlang met veel plezier gewerkt als communicatie- en organisatieadviseur voor directie en management. De wens om  voor mezelf te starten kwam met regelmaat omhoog borrelen. Mijn ouders hebben jarenlang keihard gewerkt in hun eigen loodgietersbedrijf, ik zag met name mijn vader vaak worstelen met alles wat van hem als ondernemer gevraagd werd. En dat hij vaak niet meer toe kwam aan zijn eigenlijke vak: loodgieter. 

Het ondernemerschap en alles wat er bij kwam kijken gaf hem stress. Veel stress. En ik kan je uit eigen ervaring melden: als een ondernemer stress heeft (of hij het nu zelf ook inziet of niet) dat heeft zijn weerslag op het hele gezin. Uiteindelijk heeft een heel goed gesprek tussen mij en mijn vader (met veel tranen van beide kanten) ervoor gezorgd dat hij dingen anders ging doen. Iemand erbij voor op kantoor en hij weer meer tijd voor dakkies plakken en zinken goten zetten. En eigenlijk deed ik toen wat ik jaren later voor het 'echie' ging doen. 
 

Na de reorganisatie bij de Rabobank besloot ik: en nu begin ik wél voor mezelf. Misschien niet het meest logische moment want midden in de crisis en een jaar eerder gescheiden. Maar goed ik wilde niet dat ik jaren later zou denken: 'wat als ik het wel gedaan had?' De consequentie van starten als alleenstaande moeder was wel dat ik vrij rap moet ontdekken hoe je een bedrijf opbouwt, waar de knelpunten zitten en hoe je de boel combineert met de privésituatie. Voorwaarde bij alles wat ik deed en nog steeds doe is dat het moet passen bij mij en dat ik anders het zo moet vormgeven dat het bij mij past. One size fits immers niet all.
 

Businessmodellen

Elke ondernemer en elk bedrijf is anders. Maar de wensen, uitdagingen en problemen zijn bijna overal identiek: meer rust, meer structuur, meer omzet, etc. etc. Ik bemoei me met zaken in jouw bedrijf die me opvallen, zaken waarvan ik denk: dat kan beter, slimmer, leuker of soms zie ik dingen waarvan ik simpelweg denk: waarom, hoezo?!?! Ik stel vragen, heb bij vlagen alle geduld van de wereld en heb een oprechte interesse in mensen en de drang om altijd tot een oplossing te komen. Praat over het algemeen 5 kwartier in een uur (voordeel voor jou extra waarde dus voor je geld)

Ik ben van niet van de standaard voorgekookte businessmodellen of zaken die moeten omdat ‘dat nou eenmaal zo hoort in het proces.’  Mijn aanpak bestaat altijd uit ‘samen’. Wat is er op dit moment nodig om jou en je business de volgende stap te laten zetten. 
 

Nog wat achtergrond

Ik woon in de Bollenstreek om precies te zijn in Noordwijk,  ik lees kookboeken, heb een zwak voor chocolade, garnaalkroketten een goed glas rode wijn (die drie niet perse gelijktijdig), ben dol op la France, vertoef met liefde in Brabant en word zeer blij van een stedentrip in binnen- of buitenland. Op mijn linkedin pagina vind je informatie over banen, opleidingen etc. en ik nodig je van harte uit om daar te connecten.

Altijd op de hoogte zijn? Volg me dan op twitter of facebook of instagram.