Zo zonde als een ondernemer zich niet met zijn vak kan bezighouden 

meedenker, ondernemerscoach


Of je als ondernemer geboren wordt, daar ben ik (nog) niet over uit. Ik weet wel dat je het kunt worden. Er komt wel veel op je af als ondernemer. En veel ondernemers denken dat ze alles maar alleen moeten doen. Onzin, vind ik. Waarom zou je geen hulp vragen als je het even niet weet, als je vastloopt of stilstaat?
Ik ben Inge Schrier, meedenker, ondernemerscoach of vat het samen als bemoeial. Ik help de meest enthousiaste, fanatiekste en leukste ondernemers die echt waanzinnig goed zijn in hun vak maar nou ja zeg maar even wat minder goed zijn in het ondernemen hoe ze hun bedrijf kunnen verbeteren zodat ze meer klanten, meer omzet en meer vrije tijd krijgen.
 

Bedrijfsverbetering & Vakmensen

Communicatie en bedrijfskunde in die richtingen ligt mijn achtergrond. Droomde jarenlang van een eigen bedrijf maar deed daar ook jarenlang niets mee. Ik begon jaren terug als bedrijfsleider in een herenkledingzaak, kwam na een impulsieve sollicitatieactie terecht bij de Rabobank terecht en heb daar jarenlang met veel plezier gewerkt als communicatie- en organisatieadviseur voor directie en management. De wens om  voor mezelf te starten kwam met regelmaat omhoog borrelen. Mijn ouders hebben jarenlang keihard gewerkt in hun eigen loodgietersbedrijf, ik zag met name mijn vader vaak worstelen met alles wat van hem als ondernemer gevraagd werd. Als hij toch iemand had gehad die hem kon helpen met structuur in zijn bedrijf, met keuzes, met doelen stellen. Na ruim 15 jaar kwam voor mijn ouders de het moment van bedrijfsoverdracht. Mijn broer en ik wilden niet. Wij waren te jong en misten ook de kennis van het loodgietersvak. Eeuwig zonde vond en vind ik het dat wat mijn ouders opgebouwd hebben de familie uit ging. Ik heb altijd veel gesproken met ondernemers en vond het mooi om te horen waar ze zich mee bezighouden, waar ze tegenaan lopen, waar ze van dromen en ze te helpen. En toen jaren nadat mijn vader zijn bedrijf stopte, zette ik de stap wél naar het ondernemerschap. Om in korte tijd mezelf eigen te maken wat je moet doen om je bedrijf succesvol te maken. Maar ook vooral wat je niet moet doen om succesvol te worden en te blijven. En dat gun ik elke ondernemer. En nu begeleid ik ondernemers die enorme vakmensen bij het verbeteren van hun bedrijf. Zodat ze niet meer worstelen met alles wat er bij een bedrijf komt kijken. Maar de vrolijke en enthousiaste vakman blijft die hij ooit was.
 

Businessmodellen

Elke ondernemer en elk bedrijf is anders. Maar de wensen, uitdagingen en problemen zijn bijna overal identiek: meer rust, meer structuur, meer omzet, etc. etc. Ik bemoei me met zaken in jouw bedrijf die me opvallen, zaken waarvan ik denk: dat kan beter, slimmer, leuker of soms zie ik dingen waarvan ik simpelweg denk: waarom, hoezo?!?! Ik stel vragen, heb bij vlagen alle geduld van de wereld en heb een oprechte interesse in mensen en de drang om altijd tot een oplossing te komen.

Ik ben van niet van de standaard voorgekookte businessmodellen of zaken die moeten omdat ‘dat nou eenmaal zo hoort in het proces.’  Mijn aanpak bestaat altijd uit ‘samen’. Samen met de ondernemer problemen of wensen op een andere manier benaderen om zo tot verrassende inzichten en oplossingen te komen en zo het bedrijf te verbeteren.
 

Nog wat achtergrond

Wil je nog meer over me weten? Ik woon in de Bollenstreek om precies te zijn in Noordwijk,  ik lees kookboeken, heb een zwak voor chocolade en een goed glas wijn, ben dol op la France, vertoef met liefde in Brabant en word zeer blij van een stedentrip in binnen- of buitenland. Op mijn linkedin pagina vind je informatie over banen, opleidingen etc. Altijd op de hoogte zijn? Volg me dan op twitter of facebook.