Inspiratie & Inzichten 
Zonder toeters, bellen en/of franje.
Wel lekker no-nonsense en belachelijk praktisch.
‹ terug naar overzicht

Succes komt niet aanwaaien

Nee, bij mij lukt ook niet alles. Wel heel veel.
‘Ja, bij jou lukt alles’ en ‘Ja, jij krijgt ook alles voor elkaar’. Toen ik laatst in korte tijd deze opmerkingen kreeg dacht ik even ‘Huh? Hoe kom je daar nou weer bij. Echt niet.’ Dat beeld ga ik gelijk even rechtzetten voor wie dat ook denkt. Bij MIJ lukt niet alles en nee, ik krijg niet alles voor elkaar. Zo…het kan maar duidelijk zijn.
 

Dat het herfst is, betekent niet dat succes komt aanwaaien

En volgens mij geldt dat voor niemand. Bij niemand komt het zo hup even aanwaaien. Zelfs niet nu het eindelijk herfst is. Tuurlijk willen we allemaal dat het easy gaat. Dat je na een nachtje heerlijk tukken wakker wordt en ’s ochtends ineens 5 kg lichter bent. Top! Dat je je huis uit stapt om naar een afspraak te gaan en na een uurtje of wat weer binnenstapt en hop je huis spic en span is. Dit gebeurt ook niet, tenzij je een schoonmaker hebt dan is de kans aannemelijk.
 

Je moet iets loslaten

Niks gaat vanzelf. Goed, op het gevaar af dat je denkt: ‘lekker opgewekt verhaal Schrier’ ga ik nog even door. Het gaat niet vanzelf, dat typte ik al. Je moet er echt het nodige voor doen. En soms ook het nodige voor laten. Niet alleen leuke dingen (koffiedates met vriendinnen bijvoorbeeld), maar soms ook stomme of lastige dingen (waarvan je weet dat loslaten ook lastig is). Bijvoorbeeld minder tv kijken (zo lekker verstand op nul en dan even RTL Boulevard kijken, ik noem maar wat).
 

Doorpakken, volhouden en bijsturen

Kortom, niet alles lukt. Wel veel, dat geef ik toe (op het gevaar af dat je nu denkt: ‘niet zo opscheppen ja, we blijven wel lekker gewoon.’) Waarom veel lukt? Door mijn doel te bepalen, keuzes te maken en waar nodig dingen aan te passen. Saai hè? Vervolgens vol houden en niet na het eerste Facebookbericht waar geen reactie op kwam er direct mee te kappen, ‘want dit werkt toch niet, zie je nou wel!’ Door niet na de eerste video (en die volgende 5 ook), die niet makkelijk ging, te denken: ‘veel te veel gedoe, ik doe dit niet meer.’

En dan lijkt het blijkbaar voor anderen of alles maar lukt en vanzelf gaat. Heb ik je even uit de droom geholpen hè? Dat mijn plan uitvoeren en hard werken is. Nu is het bijna eind oktober nog even en de Sint is weer in het land (de pietendiscussie laat ik even voor wat die is) en het dus ook al bijna Kerst is. Dat betekent dus nadenken over het kerstdiner en dat ik zakelijke plannen ga maken voor 2019. En dat zou jij NU dus ook moeten doen.
 

Attentie: plan in de maak

Denk jij nou…..bij zo’n plan kan ik wel wat hulp gebruiken? Nou ik help je graag! In een groepstraining of individuele sessie van een dagdeel leer ik je wat je moet doen, hoe je het doet en hoe het vervolgens bij je past.

Je weet wat je doelen zijn voor de komende zes maanden en welke concrete acties je daar voor moet doen. Dat geeft dus overzicht, bespaart je tijd, zorgt voor structuur en uiteindelijk haal je dus je doelen ook nog! Hoe heerlijk is dat! Gaan anderen tegen jou zeggen: ‘bij jou lukt ook alles!’ (en dat jij dan wel beter weet ;-)

Laat een reactie achter


Typ bovenstaande code over.

Hier kun je ook nog je voordeel mee doen:

plakband Dit is waarom je altijd aan je bedrijf moet werken

Dit is waarom je altijd aan je bedrijf moet werken

plakband September is het nieuwe januari

September is het nieuwe januari

plakband Business Hitteplan

Business Hitteplan