Inspiratie & Inzichten 
Zonder toeters, bellen en/of franje.
Wel lekker no-nonsense en belachelijk praktisch.
‹ terug naar overzicht

Het begint niet bij 100.000. Het begint bij 1

Geduld is een schone zaak. Ik zal de eerste zijn om toe te geven dat geduld niet echt mijn sterkste kant is. En als het om ondernemen gaat en voldoende klanten krijgen dan is geduld bij heel veel ondernemers niet hun sterkste kant. We hebben toch een website? Visitekaartjes? Doen (af en toe)  iets aan ‘schieten met hagel’marketing, netwerken wat. Dus hallo?! Waar blijven die klanten???!!! Hoezo trekken we nog geen volle zalen?

Zo ongeveer iedereen wil een succesvol bedrijf met een goede omzet en leuke klanten. En als je geen omzet wilt dan heb je een leuke hobby. Ook goed. Wat een beetje een ding is, is dat we a la minute verwachten succesvol te zijn. Mijn eerste klant had ik binnen een maand (jeeeeej, taart, slingers en ballonnen). Vervolgens dacht ik: nou nu komt de volgende vanzelf wel. Not dus. Een half jaar lang bleef het stil……. Alleen…….Oprah Winfrey begon ook niet direct met miljoenen kijkers. Nee, echt niet. En een marathon loop je ook niet zonder trainen. Madonna was ook niet direct de Queen of Pop.


Je begint niet met succes

Soms lukken dingen niet. En dat is teleurstellend. En ik baal ook flink als iets niet lukt. Niemand vindt het tof als iets niet lukt. Alleen als je op voorhand alleen maar dingen zou doen die lukken dan deed je niet zo veel, snap je?  Niemand begint gelijk met een mega-omzet. Niemand trekt direct volle zalen. Hoe klein die zaal ook is. Je begint niet met succes. Ik hoorde laatst iemand zeggen: ‘alleen in het woordenboek staat succes voor werken.’ En zo is het.

Lekker opwekkend deze nieuwsbrief he? Want zeker online is het beeld dat het allemaal easy peasy is en dat je heel relaxt zo hup een ton kunt omzetten. Moet je wel even exact doen wat je geleerd wordt dat wel. Ik geloof daar dus totaal niet in. Sterker nog ik kan er boos om worden. Omdat veel mensen veel geld investeren in zo iemand en ze dan vervolgens geen of veel te weinig resultaat boeken.
 

Quick Fix


Veel ondernemers gaan voor een quick fix (doe dit en zet 10.000 euro om, dat is net zoiets als doe deze oefening elke dag en al 15 kilo af in 10 dagen). Te mooi om waar te zijn maar we willen het. Dus geloven we het. Om vervolgens af te haken en op zoek te gaan naar het volgende snelle scoren. Of wat er gebeurt we haken definitief af. Laat dan maar. We stoppen met de business.  En dat is zonde. Voor jezelf en zeker voor je potentiële klanten.


Dus kun jij een liefdevolle doch ferme duw of schop gebruiken om weer in actie te komen zodat je bedrijf groeit, verwacht je niet morgen een ton omzet en ben je niet op zoek naar trucjes? Dan moeten wij eens verder praten. 



 

Laat een reactie achter


Typ bovenstaande code over.

Hier kun je ook nog je voordeel mee doen:

plakband Uitstel wordt altijd afstel

Uitstel wordt altijd afstel

plakband Succes komt niet aanwaaien

Succes komt niet aanwaaien

plakband Waarom je geen tijd moet verspillen aan koude acquisitie

Waarom je geen tijd moet verspillen aan koude acquisitie